Peultjes melange met notendressing

Je bent op zoek naar een recept over peultjes. Gelukkig heb je nu een heerlijk recept gevonden! Het gaat over de peultjes melange met notendressing. Dit is een internationaal gerecht, het klaarmaken duurt ongeveer 20-30 minuten en is bedoeld voor acht personen. Komen er meer of minder mensen eten? Dan kun je hier het aantal op aanpassen. We geven je een lijst met ingrediënten en leggen stapsgewijs uit hoe je de peultjes melange met notendressing klaar kunt maken. Als je deze stappen gaat volgen heb je dus zo jouw heerlijke peultjes melange met notendressing klaar.

peultjes

Ingrediënten peultjes melange met notendressing

Als je de peultjes melange met notendressing klaar gaat maken, dan werkt het fijn als je alles in huis hebt. Controleer daarom altijd goed of je alles hebt en leg het alvast klaar. Hierdoor kun je sneller beginnen en in een keer doorgaan zodat je je gerecht ook echt in een half uur op tafel kunt zetten! Het volgende heb je allemaal nodig voor de peultjes melange met notendressing:

 • 150 g haricot verts
 • 150 g peultjes
 • 150 g sugar snaps
 • 50 g pecannoten (baukje)
 • 6 el (walnoten)olie
 • 3 el citroensap
 • 1 tl mosterd
 • 1 tl honing
 • (zee)zout
 • versgemalen peper
 • 150 g tuinerwten (diepvries)

Bereidingswijze peultjes melange met notendressing

Het zijn heerlijke groenten die je nu klaar kunt maken, eventjes wat anders dan je gewend bent. Als je de peultjes melange met notendressing gaat voorbereiden dan ga je als volgt te werk:

 1. Je gaat eerst de haricot verts, peultjes en sugar snaps schoonmaken.
 2. Je doet vervolgens de pecannoten in een droge koekenpan. Deze laat je roosteren.
 3. Vervolgens ga je deze grof hakken.
 4. Je gaat dan in een ruime schaal de dressing kloppen van olie, citroensap, mosterd en honing.
 5. Je gaat het geheel nu op smaak brengen met zout en peper.
 6. Vervolgens ga je de peultjes e.d. in een pan met ruim water aan de kook brengen. Je gaat de sugar snaps ongeveer twee minuten koken.
 7. Dan kun je de haricot verts, peultjes en bevroren erwten toevoegen.
 8. Dan ga je het water opnieuw aan de kook brengen.
 9. Het geheel laat je nu ongeveer drie minuten koken tot alle peulvruchten beetgaar zijn.
 10. Je moet nu de groenten in een vergiet laten uitlekken en dan door de dressing scheppen. Vervolgens ga je de pecannoten erover strooien.

Als je dit allemaal gedaan hebt dan kun jij de heerlijke peultjes melange met notendressing gaan eten! Zo zie je maar, een lekker en gezond gerecht wat niet zoveel inspanning kost.

Tips peultjes melange met notendressing

Je kunt in plaats van de pecannoten 100 gram verbrokkelde feta over de peultjes melange strooien. Dan meng je 1 el verse of gedroogde oregano door de dressing en dat is ook heerlijk voor de smaak en een keer wat anders.